Meditatie

Meditatie is een methode met grote gezondheidsvoordelen, maar het wordt vaak over het hoofd gezien door de meeste mensen. Veel mensen zijn geneigd meditatie te vermijden, omdat zij denken dat dit alleen met spiritualiteit te maken heeft. Als ze het echter proberen en deelnemen aan een groepsmeditatie, merken de meesten dat meditatie ze leert de focus en het bewustzijn naar binnen te richten. Meditatie is goed voor het ontspannen van de geest, het lichaam en de ziel. Het brengt je tot rust. Het is aangetoond dat meditatie het immuunsysteem versterkt. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Als aanvulling op het versterken van het immuunsysteem, hebben veel studies ook aangetoond dat meditatie, mindfulness en diepe ontspanning, stress kunnen beperken. Daarnaast verbetert het de cognitieve focus en kan het emoties op een positieve manier beïnvloeden. Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en gelukbeleving.

Hoe vaak moet ik mediteren?

Oefenen, oefenen, oefenen geldt voor mediteren. Dus hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt om snel de omschakeling te maken naar een meditatieve staat van ‘zijn’. Probeer ook regelmatig te mediteren, zodat je lichaam eraan gaat wennen. Een ding wat je altijd moet doen voordat je gaat mediteren, is zorgen dat je je comfortabel voelt. Als je bijvoorbeeld niet in een fijne houding zit of ligt, maak je het jezelf onnodig moeilijk te ontspannen en je innerlijke rust te ervaren. Meditatie heeft al een enorm effect wanneer je 5 minuten per dag mediteert. Je kunt je eigen tijden bepalen door te experimenteren. Mediteer bijvoorbeeld een maand lang elke dag 10 minuten en bekijk wat voor effect het op je leven heeft. 

Waarschijnlijk voelt het de eerste keer wat vreemd, maar na een aantal meditatiesessies zul je je er al snel vertrouwd mee voelen en wordt het al snel een dagdagelijks routine. 

Zegt jou dit iets en wil je jezelf dit gunnen?
Welkom!

Praktisch

Op dinsdagavond van 20u – 20:45u. 
Op zaterdag van 11:00-11:30 u is er kindermeditatie in kleine groepjes van max 4 kinderen . Leeftijd  6-8 
Op zaterdag van 11:45-12:15 u is er kindermeditatie in kleine groepjes van max 4 kinderen . Leeftijd  9-12 

Inschrijven op gsm: 0477/750.605 of dolphinheartcenter@gmail.com

Kostprijs: 11 euro 

Volle maan meditatie met soundhealing telkens rond de volle maan van 20u - 21:30u
Kostprijs: 22 euro

Neem contact op voor meer inlichtingen.